onsdag 5. desember 2012

Lag din egen ipad-app for Nordea nettbank

Nordea har en egen ipad-app for nettbanken sin. Den er en av de mest irriterende appene jeg noensinne har brukt på ipad. Og tilbakemeldingene fra andre brukere er heller ikke gode. Den ble sist oppdatert i juni 2011 - og vi snakker nå snart 2013, Nordea...

Hva er problemene? Jo, først er den ustabil, og henger seg ofte ved pålogging eller ved bytte av fane inne i appen. I tillegg funker den som en idiot i bakgrunnen. Veksler du til en annen app for å hente kontonummer eller KID, og kommer tilbake til Nordea-appen så har den glemt at du var pålogget. Fram med kodebrikke og passord som du brukte for 30 sekunder siden. Utrolig irriterende!
Og til sist - skal du betale en efaktura, så kan du ikke se selve efakturaen inne i appen. Utrolig upraktisk når jeg får en kredittkortfaktura med minimumsbelastning.

Men som flere som har klaget på appen påpeker - det finnes en enkel løsning - unngå å bruke appen, bruk heller adressen

http://nordea.no/ios5

direkte. Da får du en pålogging til nettbanken som funker på ipad - virker mer stabil, funker i bakgrunnen uten å glemme deg, og som tillater deg å se på efaktura-dokumentene dine.
Kona ville ha denne som egen "app" - dvs. som en hurtiglenke på hjemmeskjermen, og det fikser du slik:

Åpne Safari og bruk lenken over. Lenken endres til noe annet (omdirigeres), det er helt OK. Safari blir seende slik ut:



Nå klikker du på ikonet til venstre for adressen - den med pil til høyre på - og får opp en meny som denne:


Her velger du "Legg til på hjem-skjerm" som markert, og i neste meny velger du navnet du vil ha under ikonet du lager, f.eks. "Nordea":


Og klikk legg til. Du har da fått et nytt ikon på hjem-skjermen din: Nordea.

Dessverre kan du ikke endre utseendet på ikonet, det vil se ut som en miniversjon av påloggingsbildet. Men det viktigste er jo at den funker, også i bakgrunnen, og at du kan se efakturaene dine, eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar